دربارهی میزان «شات» (تعداد عکس برداشته شده با دوربین) از فروشنده سوال کنید و به دنبال دوربینی باشید که با آن تعداد عکس کمتری برداشته شده باشد. تعداد دفعاتی که شاتر یک دوربین فشار داده شده است میتواند به شما بگوید که یک دوربین چقدر صحیح و سالم است. اگر دوربینی ضربههای شدید نخورده باشد، بهترین عامل برای نشان دادن صحت و سلامت آن تعداد شاتی است که با آن زده شده است. در مقام مثال تعداد شات یک دوربین مثل کیلومترشمار یک ماشین است. هر چه این میزان بالاتر رفته باشد با استهلاک بیشتری روبرو هستیم. از همین رو میتوان دوربینها را بر اساس میزان عکسهای برداشته شده در سه دسته جا داد:
دوربینهایی با مصرف کم: تا حدود ۵۰ هزار شات
دروبینهایی با مصرف متوسط: تا حدود ۱۰۰ هزار شات
دوربینهایی با مصرف زیاد: تا حدود ۲۰۰ هزار شات
برای آنکه بدانید یک دوربین چندبار شات زده میتوانید از طریق وبسایت شاتر کانتر هم اقدام کنید. کافیست یک عکس با دوربین نظرتان بگیرید و در این وبسایت بارگذاری کنید تا به شما بگویید عکس چندم آن دوربین است.
حالا دوربین را از لحاظ فنی وارسی کنید:
یادتان باشد قرار است خرید کنید و با تعارف و اطمینان بیدلیل هیچ چیز به نفع شما پیش نخواهد رفت. پس با دقت سراغ دوربین رفته و بخشهای مختلف را چک کنید.
* در ابتدا چند عکس در وضعیت Auto white balance بگیرید و ببینید که آیا نتیجه عکسها راضی کننده است؟ رنگها را چک کنید و از شاداب بودن و طبیعی بودن رنگها مطمئن شوید.
* از فضای آبی آسمان (بدون ابر)، با نور مناسب عکس بگیرید، سپس به نتیجه نگاه کنید. آیا در تصویر نقطه یا جایی شبیه لکه میبینید؟ اگر اینگونه است یک بار دیگر از جای دیگر آسمان عکس بگیرید. آیا آن لکه هنوز سر جایش است؟ اگر زیاد بزرگ و در چشم نیست، مته روی خشخاش نگذارید، اما اگر لکهی حاضر در تصویر بزرگ یا تعداد لکهها زیاد بود این یعنی که بعد از خرید دوربین باید به تمیزکاری لنز بپردازید که این خود نیازمند هزینهای جداست.
* حالا وقت چک کردن لنز در حالات گوناگون است. روی اجسام مختلف در نورهای گوناگون زوم کنید و کیفیت تصویر را در این وضعیتها مشاهده نمایید. آیا از میزان شارپ بودن تصاویر و دقیق بودن نوع زوم راضی هستید؟
* دکمههای حاضر بر روی دوربین را تک به تک امتحان کنید و از کارکردشان مطمئن شوید. این دکمهها محض زیبایی بر روی دوربین قرار داده نشدهاند و هر کدام به کارتان میآید.
* پورتها و درگاههای ورودی و خروجی دوربین را تک به تک امتحان کنید. در کنار اینها اگر دوربین به قابلیت اتصال با وای-فای مجهز است، این امکان را نیز بررسی نمایید.
صبای قم